Affiche 2007

Affiche Savooifeesten 2007

Eerste nieuwe savooifeesten editie

Savooifeesten 2007

De Savooifeesten 2007 hebben plaats op het Savooiplein (ha ja) op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september. Aangezien het festival zich tussen de huizen neerpoot, beperken we de muziek op vrijdag tot 1u en op zaterdag tot 3u. Wie nog niet naar huis wil, kan zeker verder feesten in de cafeetjes in Ninove.

Op vrijdag neemt jeugdhuis Het Uur als ‘gastheer’ de organisatie in handen, De avond start met een optreden van de winnaar van de zomerse rockralley in het Uur en wordt afgesloten door ‘Balthazar’.

Zaterdag wordt een zalige familiedag, met een kinderprogramma dat start om 16u. Om 19u wordt het avondprogramma met een olijke set van de Ninoofse alternatieve balkan-mestizofanfare ‘Yah Tararah’ ingezet. Reeds om 19u15 serveren we het eerste optreden.
Rond 00u30 sluiten we de eerste Savooifeesten af met het ‘Savooifeesten Bal Populaire’ met niemand minder dan de enige echte legendarische koning van het mengpaneel ‘Dj Arsène’ met krakers uit de jaren 60-70 80 aan de lopende band.

Rockrally Het Uur

Tijdens de zomermaanden krijgen tal van groepen de kans om te bewijzen dat ze het waard zijn om de affiche van het Uur-festival op de Savooifeesten te vervolledigen. Bijna elke vrijdag vindt dan in Het Uur een manche plaats van de eerste Rockrally in de 20-jarige geschiedenis van het jeugdhuis. Leef je in de overtuiging dat jouw band het verdient om in één adem genoemd te worden met The Strokes, dEUS en Nirvana? Ben je na je garage toe aan een nieuwe locatie om te schitteren? Schrijf je dan in via optredens@hetuur.be en maak kans op twee optredens. Een uiterst bekwame jury zal oordelen of je na de Rockrally klaar bent voor het grotere werk. De uiteindelijke winnaar zal op vrijdag 31 augustus de Savooifeesten mogen openen en krijgt hiervoor de mooie som van 150 euro.

ByNoMeans, de groep van Bram Van den Berghe, Jo Van Snick, Ruben Beké en Bastiaan Deschuttere, behoeft in Ninove geen introductie. Toch willen over hen het volgende kwijt: deze vier jonge mensen voor wie muziek maken even levensnoodzakelijk is als ademen, zullen je gegarandeerd meenemen in hun ‘rush’ van emo-rock met stevige screams, melodieuze gitaren en een live performance die elk festival op z’n kop weet te zetten. Metal en hardrockinvloeden zijn nooit ver weg, zodat deze band ook in ietwat stoerdere kringen op handen wordt gedragen. Geloof je ons niet? Trek je leren frak aan, kruip op je Harley en ga op 28 juli naar hun optreden op de 17e Bikermeeting van de MC Whisky Drivers te Opoeteren.

Sjek http://www.bynomeans.be/

Mercredi

Als we je vertellen dat Mercredi een funk-jazz groep is uit Roeselare met Buscemi, Hooverphonic, Arsenal als belangrijkste invloeden, weet je al waaraan je te verwachten: ’t zwien deur de bièt’n joagen met een ‘snelle’ zangeres wier kiek’ns deur ’n droad zit’n. Juist ja, stevig uit de bol gaan op Westvlaamse grooves begeleid door een knappe zangeres en … dat laatste moet je zelf maar eens opzoeken/googlen. Oefen de komende maanden alvast wat salsa-pasjes in!

Sjek http://www.mercredi-bonjour.be/

Balthazar

Headliner van de Savooifeesten op vrijdag is Balthazar. Net als Goose is deze groep uit Kortrijk afkomstig en vertrouwd met het betere elektrowerk. Zo is hun myspace-hit ‘This is a flirt’ een nummer dat zelf de meest verstokte reumapatiënt aan het dansen brengt. We zouden echter afbreuk doen aan deze veelbelovende band indien we hun muziek enkel in het elektrongenre zouden onder brengen. Balthazar vermengt immers vele stijlen en neemt naast gitaren, drums en synthesizers ook strijkers bij de hand. Adelbrieven kunnen de jonge Westvlamingen ook al voorleggen: in 2005 wonnen ze zowel de Kunstbende als Westtalent en in 2006 kaapten ze in de finale van Humo’s Rock Rally de prestigieuze publieksprijs weg. Ook de televisie is hen niet langer vreemd: in het kader van het project “Raymond en zijn jonge helden” brachten ze op Canvas een hulde aan Vlaanderens grootste zanger en dit voorjaar mochten ze de eerste aflevering van “Debby en Nancy’s Happy Hour” komen opluisteren.

Sjek http://www.balthazarband.be/

Kinderprogramma zaterdag 1 september

De Savooifeesten zijn er ook voor de kleintjes, zeker tijdens de uren dat de kinderen nog niet moeten slapen. Zaterdagnamiddag starten de Savooifeesten met een kindernamiddag, inclusief een kinderschminkstand, een kleurwedstrijd en een kindershow. Wat het allemaal wordt kom je zeker nog te weten op de site.

De kindernamiddag (van 16u tot 18u) is – voor alle duidelijkheid – geen kinderopvang. De klein mannen kunnen er zich uitleven, maar de pappa’s en mamma’s blijven wel verantwoordelijk voor hun kroost. Ze kunnen hen natuurlijk ook van op afstand in de gaten houden aan de tropische coctailbar.

Om 16u is er een spetterend kinderfeest verzorgd door de Ola Patola Discobar. Kinderen zullen zich een ster op weg naar de eeuwige roem wanen.

Yah Tararah

In de valavond of tussen de optredens door wordt je overrompeld door Muziekmaatschappij Yah Tararah, een twintigkoppige nou ja, fanfare. Geen marsmuziek, maar stevige klezmer, balkansound met een vleugje ska, patchanka en mestizo. Meer over deze muzikale molotov op www.myspace.com/yahtararah

’t spek es geregeld

Joris Jacobs en Tiet, een olijk muzikaal duo opent de allereerste ‘Nieuwe Savooifeesten’. Hun sappige Ninoofse zin en onzin, gedragen door aanstekelijke muzikale deunen en stijlen zorgen voor een ideale start van de Savooifeesten.

Brothers on the run

Brothers on the Run is een Soul/Funk collectief van 8 jonge muzikanten die de oude funk/soul sound van onder het stof halen en in een hedendaags kleedje steken.
De zanger heeft een stem rechtstreekis uit een rokerige kroeg ergens in de bronx. De koperblazers en ritmesectie zorgen verder voor een overheerlijke sound die zeker tot zijn recht komt op het Savooiplein. Voer voor old- en nu-soul liefhebbers.

Meer info op www.brothersontherun.be

Skambiance

Madness mocht de geriatrie niet uit, maar geen nood, de mannen van skambiance zijn een waardig alternatief. Vorig jaar zorgden ze nog voor een stevig feestje op Polé Polé, Dit jaar doet deze 10-koppige ska-bende een aanslag op het betere Savooiplein benenspel. One step Beyond!

Sjek www.skambiance.be

DJ Arsène

Als afsluiter van de Savooifeesten 2007 speelt DJ Arsène (dancing Edelweiss te Voorde) ten dans tijdens een bal populaire met overbekende hits uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Dansen verplicht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s