Affiche 2008

Affiche Savooifeesten 2008

Savooifeesten in 't klein

Savooifeesten in ’t Klein 2008

  • 10.30-11.00: eerste aperitief
  • 11.00-12.30: Les amis de Louis
  • 12.30-15.00: jazzlunch: deunjtes en hapjes uit grootmoeders keuken Zelfs brylcream en snoepkraam zijn aanwezig
  • 15.00-19.00: 4 uur Oldies uit jaren 50 en 60 met Radio MAEVA dj van het eerste uur Werner Michiels: houten dansvloer, drank en muziek zin aanwezig enkel u ontbreekt nog om er een onvergetelijke namiddag uit de jaren 50-60 van te maken
  • 19.00 -20.00: laaste plaatjes, laatste drankjes

Les amis de Louis

Over deze groep lezen we op hun myspace-pagina:

Dit swing- en latinorkest brengt u in een gele taxi naar de Belgische Cotton Club. Voor grote groepen wordt een Cubaanse bus ingelast. Pied de poule! Charleston! Gin, Java en Jive! De Jacobs sisters en Jessie Willemse voeren u met hun stemmen naar een andere wereld, tegelijk maakt de ritmesectie het u erg moeilijk het zitvlak horizontaal te houden. Bob Van Brandt, vaak net ontsnapt uit een Joodse bruiloft, maakt steevast een harmonieuze entrée… De prille kern van Les Amis de Louis ontstond op de Antwerpse jazzstudio in 2000. Extra leden voor het orkest werden geronseld in de muzikale vriendenkring (Eva en Kaat Jacobs), de klezmerformatie KlezmicNoiz (Bob Van Brandt) en het Conservatorium van Brussel (Rik Lenaerts) & Antwerpen (Raf Geudens). Samen brengen ze hete swing, retro-bop en latin. Vooral uit het repertoire van de jaren ’30 tot ’50 (van The Mills Brothers, Louis Armstrong en Tito Puente tot Thelonious Monk) wordt een sensuele en energieke toets gedistilleerd. Maar ook nummers van Franse bodem worden klaargestoomd tot een brok swing met een extra snuif peper en zout. Intussen verzekerde Les Amis de Louis (voor de Engelstaligen: ladL) een hele reeks dansante en intieme optredens op uiteenlopende locaties (Acoustic Picnic cc De Warande in 2005, Pleinfeest co Sint-Andries in 2006, De Salons te Borgerhout in de herfst van 2005 en 2007, Kunstroute Rozentuin Rivierenhof cc Deurne in juni 2007, Spiegeltent van Casa Louisa te Hoboken & Jazzzolder te Mechelen in november 2007…) Op 25, 27 en 28 november 2007 waren de zangeressen van Les Amis de Louis te gast bij Strato-Vani in Vorst Nationaal… en binnenkort misschien bij u! 

En op de site van de Vooruit:

Pied de poule! Charleston! Gin, Java en Jive! Driestemmige zang en muziek van voor den oorlog onder het motto “it don’t mean a thing if it ain’t got that swing”. Les Amis De Louis jiven er lustig op los terwijl u de charleston danst. 

Dit zevenkoppig swing- en latinorkest brengt u in een gele taxi naar de Belgische Cotton Club. Voor grote groepen wordt een Cubaanse bus ingelast. De Jacobs sisters en Jessie Willemse voeren u met hun stemmen naar een andere wereld, tegelijk maakt de ritmesectie het u erg moeilijk het zitvlak horizontaal te houden. Bob Van Brandt, vaak net ontsnapt uit een Joodse bruiloft, maakt steevast een harmonieuze entrée. De prille kern van Les Amis de Louis ontstond op de Antwerpse jazzstudio in 2000. Extra leden voor het orkest werden geronseld in de muzikale vriendenkring (Eva en Kaat Jacobs), de klezmerformatie KlezmicNoiz (Bob Van Brandt), en het Conservatorium van Brussel (Rik Lenaerts). Samen brengen ze hete swing, retro-jazz en warme latin. Vooral uit het repertoire van de jaren ’30 en ’40 (van The Mills Brothers, Louis Armstrong en Tito Puente tot Thelonious Monk) wordt een sensuele en energieke toets gedistilleerd.

Radio Maeva-dj van het eerste uur, Werner Michiels

Werner Michiels heeft al meer dan 34 jaar “Oldies-DJ” ervaring en zorgt voor het echte disc-jockey werk op de Savooifeesten in het klein. Hij draait de betere, dansbare en minder grijsgedraaide platen gaande van Soul, Disco tot Pop, Popcorn, R&r, Twist, etc…

Werner Michiels zorgt voor echt entertainment en maakt de show helemaal af met live presentatie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s