Affiche 2011

Affiche Savooifeesten 2011

Programmatie Vrijdag:

Radial Sequence

Ze omschrijven zichzelf als: “a band with songs very much like lemons or big giant fish with thousand eyes (more is possible). Side effects : none!”

Deze 5-koppige band werd naar eigen zeggen beïnvloed door dré’ the giant, Jozüf von klinkerhausen, horse sex, getting struck by lightning several times,Blue wild angel music, Carlo von Sexron, buddy miles, ronnie coleman, brian joseph john the baptist de la salle heknows, gollum, we wants it, iantno, politicians, ice cold Dr. Pepper and his lonely hearts club band, tesalinauuun, the baby jesus, grumpy & percy.

http://myspace.com/radialsequence

Aegis

Aegis. Spreek uit Aai-Gis. Zo zou het in het fonetisch woordenboek kunnen staan. Ware het niet dat Aegis een vijfkoppige band is die grossiert in alternatieve lo-fi poprock, met voorliefde voor zachte melodieën die zich na verloop van tijd in je langetermijngeheugen nestelen. Frontman Jannes Baert beschikt over een licht-hees vocaal waardoor een heerlijke tristesse schemert. Een mens die zijn stem moeiteloos doorheen de harmonieën van zijn band weeft en met een lichte knik gevoelige snaren weet te raken. Licht poppy in de traditie van Engelse songwriters als Richard Ashcroft, James Morrison and the likes. Met bekende elementen doet Aegis mooie dingen, zoals de perfecte soundtrack leveren tegen een herfstige achtergrond. Aegis speelde reeds in Milaan op het flandrika festival en in het voorprogramma van Flip Kowlier en Clouseau. Ze veroverden ook een plek in de finale van Rockvonk 2009, zennetoer 2010, en Puredemo-winst op PureFM.

http://www.myspace.com/aegismusic/

Arquettes

Dit Gents-Ninoofs pop kollektief speelde in 2007 reeds in de Ancienne Belgique, Boomtown Gent, Pukkelpop 2007 en Maanrock 2008. Vervolgens doken ze de studio in voor hun eerste cd, geproduced door Stephane Briat (producete oa. het betere Franse werk zoals Air, Phoenix, Sebastien Tellier, Etienne De Crecy en Alex Gopher). Waarschijnlijk ken je ze van hun nummer ‘Gutters’ met de bijhorende videoclip vol Gentse coryfeeën in draculastijl. Onlangs stonden ze op het podium van de AB als poulains van Customs in Stubru’s ‘De Poulains 2011’.

Wat kan je verwachten: modern pop/rock nummers en catchy nummers gebaseerd op stevige grooves, bitterzoete melodieën en stevig gitaarwerk.

http://arquettesmusic.com/

Programmatie Zaterdag:

De Savooifeesten op zaterdag. Dat betekent: voor elk wat wils.

Aan de aftrap van dit avondje feesten staan Wolly Winka en de Sjakies. Dit samenraapsel van muzikanten uit de legendarische Jommekensband, feestfanfare Yah Tararah en de contrabas van Balladeus, perst op de Savooifeesten Wolly Winka’s favoriete nummers uit hun kelen en instrumenten. Voor alle sjokoladeliefhebbers met en zonder tanden. Oh ja, mama’s en papa’s mogen meekijken. Als ze maar sjeeken.

Voor randanimatie zorgt Marino Punk, een ideale opwarmer voor de Savooifeesten en een eerste test voor de dansvloer. Marino Punk, dat is accordeon en hanenkam. Dat is een walsken, en musette. En een tango of drie.

Zender, het soloproject van Thijs De Clus, zorgt voor Ninoofs bloed op het podium. Oude knarren kennen hem waarschijnlijk als ‘zoon van’ Luc De Clus, bezieler van o.a. Irish Coffee. Zender bracht dit jaar een nieuwe cd uit, ‘Sunday Kids, geproducet door John Parish, rechterhand van o.a. PJ Harvey, Eels en Sparklehorse. Op de cd wordt hij begeleid door o.a. Matthew Caws (Nadasurf) en Neeka. Je hoorde zijn single al op radio 1. Deze zomer zie je hem op de Savooifeesten. (http://www.zendermusic.be/).

The Humtails is een leuke mix van rock ’n roll, rockabilly en blues. Vier kerels voorzien van een vetkuif op het podium met een contrabas, een stevig gitaartje, een klok van een stem en strak drumgeroffel. Heren, trek uw leren jekker aan en dames, haal je beste dansschoenen boven. De fifties are back!

Fiesta. ADHD in een net pak. Dat is Alaska. Negen zotte gasten op een podium. Een garantie op een stevig feestje op de skaseien van het skavooiplein met El Skankor, MC Ramone, Dr. Doodle, Mr. Miauw, Don Pasado, Pharthey Mc.Fistjn, Sambal Sunrise, Sgt. Shooby en Indiana Trombones. (http://www.facebook.com/wearealaska)

Een echte klassieker op de zaterdagse feesten is het Bal Populaire tot in de vroege uurtjes.
Naast sidekick van Siska Schoeters bij de radio is Bram Vandendriessche een steengoede DJ die garant staat voor een uitbundig feest met muziek van al een tijdje geleden. Als presentator van “Was het nu ’70, ’80, of ’90?” weet hij als geen ander de leukste plaatjes van toen uit te kiezen. Ambi ambi ambiance verzekerd!

Bekijk ook zeker de reportage van Ninoftv: http://www.ninoftv.be/savooifeesten2011

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s